پیرو کلام امیرعوالم خلقت اعرف الحق تعرف اهله

سیدحسنی در خطبه البیان، از سند تا متن - نجم الدین طبسی

سیدحسنی در خطبه البیان، از سند تا متن - نجم الدین طبسی

چكیده :

این نوشتار، به موضوع سید حسنی در خطبة البیان می پردازد كه در دو محور سندی و متنی سامان یافته است. در محور اول، سند خطبه، بررسی شده و بدین منظور، نظرات مخالفان و موافقان بیان شده است. نظرات مخالفان در سه بخش بیان شده است؛ بخش اول: ضعف رجال حدیث كه در این بخش، جد طوق و عبدالله بن مسعود ارزیابی می شوند؛ بخش دوم: ارسال حدیث و بخش سوم: عدم نقل حدیث در منابع دست اول كه دلیل بر عدم اعتبار آن دانسته شده است.
نظرات موافقان نیز در دو بخش: دفاع از ابن مسعود و اعتنای علما به این خطبه ذكر می شود. محور دوم مقاله نیز به بررسی متن این خطبه می پردازد و خواهد آمد كه برخی از دانشمندان، متن خطبه را دچار اشكالات فراوان دانسته و آن را رد كرده اند و عده ای دیگر نیز در پذیرش خطبه، قائل به تفصیل شده اند.



:: موضوعات مرتبط: امام زمان عجل الله تعالی فرجه، ،
:: برچسب‌ها: سید حسنی, خطبة البیان, عبدالله بن مسعود, بررسی سند, بررسی متن, غلو, , [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : دو شنبه 20 خرداد 1392
علم غیب ائمه علیهم السلام و رفتار عملی آنان ( قسمت اول )
علم غیب ائمه علیهم السلام و رفتار عملی آنان ( قسمت اول )


روشن است که علم غیب داشتن اهل بیت علیهم السلام هیچ تغییری در رفتار عملی آنان ایجاد نمی کرد ، و از همین رو امام مجتبی علیه السلام بدون هیچ اجباری اقدام به نوشیدن مایع مسموم می نماید ، و رسول خدا صلی الله علیه و آله گوشت مسموم را می جود که همان منتهی به شهادت ایشان می شود ، و امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام از زمان شهادت خود آگاه است ولی با این حال به مسجد می روند ، با این که می توانست کسی دیگر را به نیابت خود بفرستد ، یا اینکه نگهبانانی با خود ببرد ، یا اینکه ابن ملجم لعنت الله علیه را زندانی کند ، یا از مسجد بیرون نماید ، یا اینکه عده ای را مامور مواظبت از او قرار دهد ، یا کارهائی از این قبیل.

و امّا اینکه اینطور جواب دهیم که آنان در هنگام نازل شدن مرگ بی خبر هستند ، یا اینکه بگوئیم آنان مجبورند که این کارها را انجام دهند مثل مسموم نمودن امام کاظم و امام رضا علیهم السلام به وسیله هارون و مامون لعنت الله علیهما یا امثال این جوابها ظاهرا خلاف ادلّه است و قانع کننده نیز نمی باشند.
اگر قرار بود علم غیب در رفتارشان اثر بگذارد نمی بایست پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در فقدان فرزندشان ابراهیم بگریند ، و نمی بایست سید الشهداء ، امام حسین علیه السلام در شهادت و فقدان فرزندان و اصحاب خود بگرید ، با اینکه آنان خوب می دانند و می بینند آنها به بهشت برین منتقل می شوند. آیا کسی که می داند فرزندش به یک مکان کاملا خوبی رفته و از همه جهات در رفاه و آسایش است آیا گریه می کند؟ و همچنین نمی بایست یعقوب از فراق یوسف علیه السلام گریه کند و حال آنکه او می دانست که فرزندش زنده است و بزودی بعد از مدتی بصورت پادشاه به او بر می گردد.

ادامه این مقاله ان شاءالله در قسمت دوم قرار داده خواهد شد


:: موضوعات مرتبط: امیرالمومنین علیه السلام، ،
:: برچسب‌ها: علم غیب اهل بیت, رفتار اهل بیت در عین وجود علم غیب, معنای علم غیب چیست, چرا اهل بیت از علم غیب استفاده نکردند, علم الهی اهل بیت علیهم السلام,
ن : علی حسین زاده
ت : دو شنبه 20 خرداد 1392
مخالفت عمر با نوشتن وصیت پیامبر ( از کتب اهل تسنن )
مخالفت عمر با نوشتن وصیت پیامبر ( از کتب اهل تسنن )

یکی از مسائل بسیار کلیدی و مهمی که بین شیعیان امیرالمومنین علی علیه السلام مطرح است ، مسئله حدیث قرطاس و مخالفت عده ای با نوشتن وصیت پیامبر می باشد. جماعت مخالفین بر این باورند که خلیفه دوم آنها با این وصیت مخالفت نکرده است و می گویند چنین روایتی در کتب اهل تسنن موجود نیست و اگر هم باشد به خاطر دلسوزی وی برای رسول خدا صلی اله علیه و آله بوده است و از مسائل مهمی که آنها بیان می کنند عدالت خلفای آنها می باشد. در این پست از کتب خود اهل تسنن با سند صحیح به اثبات خواهیم رساند شدیدترین مخالفتها از سمت وی بوده است و کسی که چنین عملی انجام دهد طبق قرآن کریم کافر می باشد. توجه شما را به این پست جلب می کنم.



:: موضوعات مرتبط: اهل سنت، ،
:: برچسب‌ها: مخالفت عمر با وصیات پیامبر, کفر عمر در کتب اهل تسنن, کفر صحابه در قرآن, عدم عدل صحابه در قرآن, مخالفت صحابه با امر پیامبر, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : شنبه 18 خرداد 1392
آیت الله وحید خراسانی : چرا به امام موسی کاظم (علیه السلام) باب الحوائج وعبد صالح می گویند؟ آیت الله
آیت الله وحید خراسانی :
آیت الله وحید خراسانی در یکی از سخنان خود به تشریح ویژگی های امام موسی بن جعفر(علیه السلام) پرداخته است،با توجه به ایام شهادت هفتمین امام شیعیان جهان متن سخنان این مرجع تقلید شیعیان در پی می آید.

SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

بسم الله الرحمن الرحيم
25 رجب سال روز شهادت امام هفتم حضرت موسي بن جعفر الكاظم (علیه السلام) است . شيعه و سني مناقب و فضائل آن حضرت را نقل كرده اند . از آن جمله إبن طلحه ، عالم بزرگ سني مي گويد :

« هو؛ الامام ، الكبير القدر العظيم الشأن ، الكثير التهجّد ، الجادّة في الإجتهاد، المشهود له بالكرامات ، المشهور بالعبادة ، المواظب علي الطاعات ، يبيّت الليل ساجدا و قائما و يقطع النهار متصدقاً و صائماً ولفرط علمه و تجاوزه عن المعتدين عليه دُعي كاظما ، كان يجازي المسيء بإحسانه إليه ، ويقابل الجاني عليه بعفوه عنه ، و لكثرة عباداته كان يسمي بالعبد الصالح ، ويُعرف بالعراق بباب الحوائج إلي الله ، لنجح المتوسلين إلي الله تعالي به ، كراماته تحار منها العقول ....۱»



:: موضوعات مرتبط: اهل البیت علیهم السلام، ،
:: برچسب‌ها: امام موسی کاظم (علیه السلام) , باب الحوائج , عبد صالح , شهادت , آیت الله وحید خراسانی , شیعه نیوز, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : پنج شنبه 16 خرداد 1392
آیا می توان خدا را شناخت؟

«سُبحَانَ اللهِ عَمَّا يَصِفُونَ: منزه است خدا از اين وصف­ها كه برايش مى­تراشند.» (صافات/159)

در این آیه شریفه خدای­تعالی می­فرماید؛ خدا از توصیف هر توصیف کننده­ای منزه است. هر کسی می­خواهد به زعم خود و با ظن خود صفتی برای خدا بتراشد و او را معرفی کند ولی خدا، آن چیزی که این­ها می­گویند نیست یعنی نمی­شود خدا را توصیف کرد.

اگر کسی نمی­تواند خدا را برای ما معرفی و توصیف کند، پس چه طور می­توان او را شناخت؟ از طرفی در حدیث قدسی آمده است که: «قالَ اللهُ التَعالي: اِنّي كُنْتُ كَنْزاً مَخْفياً وَ اَحْبَبْتُ اَنْ اُعْرَفَ فَخَلَقْتُ الخَلْقَ لِكَي اُعْرَفَ: همانا من گنجی مخفی بودم و دوست داشتم شناخته شوم پس خلق کردم تا شناخته شوم.» (بحارالأنوار، ج 84، ص 199 و 344) و یا در برخی اخبار دیگر نظیر همین تعبیر آمده که حضرت داود علت خلقت خلق را پرسید: قال داود علیه السلام یا رب لماذا خلقت الخلق قال کنت کنزاً...».



:: برچسب‌ها: توصیف خدا غرض خلقت مخلَصین, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : پنج شنبه 16 خرداد 1392

محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.