امامت ، شفاعت و انتظار در اندیشه شیعی - آیت الله سید جعفر سیدان
درميان شيعيان مساله «امامت» اهميت فوق العاده اى دارد. بحث امامت تفاوت اساسی مکتب اهل بیت (علیه السلام) با سايرفرق اسلامى است؛ چرا که فرق دیگر اسلامی براى اين مساله اهميت خاصی قائل نيستند. آیت الله سيّد جعفر سيّدان از اساتید برجسته حوزه ی علمیه مشهد مقدس درباره اهتمام مکتب تشیع به مسأله امامت می گوید : طبیعی است که شخصیتی می بایست در تداوم رسالت، در جریان باشد. شخصیتی که هم از نظر علمی بی نظیر باشد و هم از نظر مصونیت از خطا بی مانند. مکتب وحی نیازمند معلمی متناسب با این مکتب است آیت الله سید جعفر سیدان با اشاره به این که مکتب وحی یک مکتب الهی است که از ناحیه خداوند متعال برای سعادت بشر به وسیله پیامبر گرامی اسلام (صلوات الله علیه و آله) ابلاغ شده است؛ گفت: با توجه به این دیدگاه که البته درست هم هست؛ این مکتب، مکتبی است وسیع، جامع و نهایی که در تمام ابعاد اعتقادی، اخلاقی ، تکلیفی، اجتماعی ، فردی ،عبادی، بهداشتی و... و در همه شئون مربوط به سعادت انسانی دقیق ترین مطالب و استوارترین مفاهیم را بیان کرده است
نگارنده از چند دیدگاه در باب نبوّت و امامت سخن مىگوید : نارسایى بشر در كسب فیض الهى؛ مستقلّات عقلیه مبناى قبول دین؛ تفاوت درجات انسانها؛ برهان امكان اشرف؛ عبودیت كامل و عبد كامل. پیوند میان عقل و نقل در این گفتار، قابل توجّه است.این گفتار، برگرفته از درس گفتارهاى شیخ محمود حلبى خراسانى در سال 1383 قمرى است.
كلید واژهها نبوت ؛ امامت ؛ مستقلّات عقلیه ؛ عبودیت كامل ؛ امكان اشرف ؛ نبوّت و امامت ـ برهانهاى عقلى ؛ حلبى، محمود ؛ پیوند عقل و نقل.
علامه حسن زاده آملی:توحید عوام انست که پیامبران به مردم می گفتند بت نپرستید. توحید خواص آنست که جمیع عبادتها عبادت حق تعالی است !
علامه حسن زاده آملی در یکی از تالیفاتشان به نام ممدالهمم در شرح فصوص الحکم پرده از مطلبی برمی دارند که شنیدن آن خالی از لطف نیست. ایشان در بیان تاویل آیات سوره مبارکه طه در باب گوساله پرست شدن قوم حضرت موسی(ع) پس از رفتن آن جناب به کوه طور و سپس ماجرای بحث موسی(ع) و هارون(ع) چنین می فرمایند:….
موسی(ع) بواقع و نفس الامر و به امر توحید اعلم از هارون بود. چه اینکه می دانست اصحاب عجل چه کسی را پرستش می کردند. زیرا او عالم بود که خداوند حکم فرموده که جز او پرستش نشود و انچه را حکم فرمود غیر ان نخواهد شد (پس جمیع عبادتها عبادت حق تعالی است و لکن ((ای بسا کس را که صورت راه زد)).
:: موضوعات مرتبط:
صوفیه و عرفا!،
فلاسفه چه میگویند!،
، :: برچسبها:
داوریهای متضاد درباره ابن عربی,
دیدگاه ابن عربی,
سوره مبارکه طه,
علامه حسن زاده آملی,
ممدالهمم در شرح فصوص الحکم,
نقد,
نقد ابن عربی,
نقد تصوف,
نقد عرفا,
نقد عرفان,
نقد فرق ضاله,
کوه طور,
گمراهی,
گوساله,
[ ادامه مطلب ] |
سروده ای پرشور از استاد علامه محمد رضا حکیمی – با مضامین اعتقادی – اجتماعی : مکتب توحید و عدل از جعفر صادق بپاست، این طریق انبیاست…
سروده ای پرشور از محمد رضا حکیمی، در مدح “آموزگار بزرگ عقل و عقلانیت”، “بزرگ پشتوانه مساوات و عدالت”، “تجسم ملکوت حقایق”، “تبلور جبروت رقایق”، “تجلی لاهوت دقایق”، حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام)
:: موضوعات مرتبط:
صوفیه و عرفا!،
فلاسفه چه میگویند!،
، :: برچسبها:
ارسطو,
استاد حکیمی,
اسرار,
امام جعفر صادق (علیه السلام),
اهل الذِّکر,
جبروت,
حکمت,
طریق انبیا,
عقل,
عقلانیت,
علامه محمد رضا حکیمی,
علمِ هیئت,
فرقان,
لاهوت,
محمد رضا حکیمی,
ملاصدرا,
ملکوت حقایق,
مکتب توحید,
هیولا,
پرشور,
کیهان,
یونان,
[ ادامه مطلب ] |
اشاره : بحث درباره عصمت امام یکی از مهم ترین و پر چالش ترین بحث های امامت به شمار می رود. در میان مذاهب اسلامی، امامیه و اسماعیلیه عصمت را از اساسی ترین صفات امام می دانند؛ در حالی که مذاهب دیگر لزوم چنین صفتی را برای امام انکار کرده اند. در این نوشتار پس از تبیین ماهیت عصمت، دلایل عقلی امامیه بر لزوم عصمت امام را بررسی خواهیم کرد. هم چنین ضمن بررسی این ادله، به اشکالاتی که منکران مطرح کرده اند پاسخ خواهیم داد.
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
فروشگاه آنلاین
و آدرس
onlineeshop.LXB.ir لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده
گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا
آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است.
مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند
از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله،
صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.