پیرو کلام امیرعوالم خلقت اعرف الحق تعرف اهله

بحثی تاریخی درباره وضوی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله

بحثی تاریخی درباره وضوی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله

مسئله وضو از جمله مسائل اختلافی کلامی است که در جریان بعد از رحلت پیامبر اسلام از تغییر مصون نمانده و هم‌اکنون چند وضوی متفاوت در جوامع اسلامی مشاهده می شود که شیوه‌ی هر کدام از دیگری متفاوت است.

طرح مسئله وضو و اینکه آغازگر اختلاف در وضو، عثمان بود و پیش از او، اثری از اختلاف در متون اسلامی به چشم نمی‌خورد و قرائتی به آن رهنمون نیست، نخستین بار از سوی سید علی شهرستانی در کتاب «وضوء النبی» تبیین شد.

نویسنده کتاب پژوهش خود در این زمینه را در چهار بُعد «تاریخی»، «روایی»، «قرآنی و لغوی»، «فقهی و لغوی» به تفصیل بیان داشته است:



:: برچسب‌ها: سید علی شهرستانی, وضوی پیامبر, وضو در عهد پیامبر, سنت های پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله), [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : پنج شنبه 9 خرداد 1392
گفتگو با آيه الله ميلانى‏ درباره علامه امینی

گفتگو با آيه الله ميلانى‏ درباره علامه امینی

آنچه مى‏خوانيد، گفتگويى است كه از سوى آقايان حجج اسلام سيد محمّد طباطبايى يزدى و امير تقدمى با محقق فرزانه جناب مستطاب آية الله سيد على ميلانى دام ظله، در فروردين 1392 هجرى شمسى، انجام شده است.
بسم الله الرحمن الرحيم. الحمد للَّه ربّ العالمين والصلاة والسلام على‏ محمّد وآله الطيبين الطاهرين واللعن على‏ أعدائهم أجمعين.
من درباره علّامه امينى مطلب خاصى كه گفته نشده باشد و خود بنده داشته باشم، چيزى به نظرم نمى‏رسد داشته باشم. يك مطلب كلّى بايد اول عرض كنم، كه اين مطلبِ كلى، بر مرحوم آقاى امينى هم منطبق مى‏شود، اين است كه:



:: موضوعات مرتبط: امیرالمومنین علیه السلام، ،
:: برچسب‌ها: آيت الله ميلانى‏, علامه امینی, گفتگو, سيد محمّد طباطبايى يزدى, امير تقدمى, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : چهار شنبه 8 خرداد 1392
عمربن خطاب جهل حکم مذی از وضو

عمربن خطاب جهل حکم مذی از وضو

در حکم فقهی «مذی»: عبارت است از آبی که معمولا هنگام بازى کردن با همسر و یا دیدن صحنه های تحریک کنند و یا تخیل صحنه های شهوت انگیز بدون جهش و بدون پرش بیرون می آید. مقدارش خیلی کمتر از منی است «مذی» پاک است و غسل ندارد و وضو را هم باطل نمی کند.

حال جهالت عمر درباره این مسئله شرعی را ببنید :

عن ابن عباس انّه أتى أبی بن کعب ومعه عمر فخرج علیهما فقال: انى وجدت مذیا فغسلت ذکرى وتوضأت فقال عمر: أو یجزى‏ء ذلک؟
قال: نعم. قال: أ سمعته من رسول اللّه (ص)قال: نعم.»

خلاصه ترجمه آنکه: عمر نمیدانست که وضوى تنها براى مذى کفایت می ‏کند و لذا می پرسد که آیا تو این را از رسول خدا (ص) شنیدى؟ جواب  می شنود که: آرى.
سنن ابن ماجه، ج ۱ ص ۱۶۹، کتاب الطهارة وسننها، باب ۷۰، ح ۵۰۷



:: موضوعات مرتبط: اهل سنت، ،
:: برچسب‌ها: جاهلیت عمربن خطا, جاهلیت عمربن خطاب, جهل عمربن خطاب, جهل عمری, حماقت عمربن خطاب, حکم آب مردان عمربن خطاب, حکم عمربن خطاب, شهوت مذی عمربن خطاب, عمربن خطاب آب مرد, عمربن خطاب جهل حکم مذی, عمربن خطاب مذی منی, قضاوت عمربن خطاب, مذی آب مردان عمربن خطاب, مذی بعد منی عمربن خطاب, مذی حکم عمربن خطاب, همسر مذی عمربن خطاب, وضو عمربن خطاب,
ن : علی حسین زاده
ت : سه شنبه 7 خرداد 1392
ولادت امام علی علیه السلام در كعبه از دیدگاه اهل سنت

ولادت امام علی علیه السلام در كعبه از دیدگاه اهل سنت

‏1 ـ آیا قضیه ولادت على (علیه السلام) در داخل كعبه در كتب اهل سنت با سند صحیح آمده یا خیر؟‏
ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در كعبه از دیدگاه شیعیان قطعی و متواتر است، و این كه احدی غیر از آن حضرت در داخل خانه كعبه به دنیا نیامده نیز اجماعی است.‏
سخن شیخ مفید در ولادت علی (علیه السلام) در كعبه
شیخ مفید (متوفای413هـ) رضوان الله تعالی علیه در این باره می نويسد:‏
ولد بمكة في البيت الحرام يوم الجمعة الثالث عشر من رجب سنة ثلاثين من عام الفيل، ولم يولد قبله ولا بعده مولود في بيت الله تعالى سواه إكراما من الله تعالى له بذلك وإجلالا لمحله في التعظيم.‏
الإرشاد ج 1، ص 5، تحقيق: مؤسسة آل البيت عليهم السلام لتحقيق التراث، ناشر: دار المفيد للطباعة والنشر والتوزيع - بيروت، الطبعة: الثانية، 1414هـ - 1993 م



:: موضوعات مرتبط: امیرالمومنین علیه السلام، ،
:: برچسب‌ها: ولادت امام علی علیه السلام در كعبه از دیدگاه اهل سنت, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : جمعه 3 خرداد 1392
آفرینش نوری امیرالمؤمنین علیه السلام در میراث مکتوب امامی

آفرینش نوری امیرالمؤمنین علیه السلام در میراث مکتوب امامی

چکیده

آفرینش نوری امیرالمؤمنین علیه السلام با قید کیفی همگون و همراه با آفرینش نوری رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم ،
از موارد کاربرد واژگانی نور در میراث مکتوب اسلامی بوده و دادههای آن در میراث مکتوب امامی در دو ساحت کلان گزارشهای مأثور و رویکردهای عالمان آن، جلوهگر گشته است. گزارشهای مربوط به این موضوع را ـ که حدیث نور نیز خوانده شده ـ در بسیاری از معتبرترین میراثهای مکتوب امامی ـ با وجود جریانهای متنوع حدیثی و کلامی در میان مؤلفان آن ها ـ می توان مشاهده کرد. تنها مسندهای آن با دستکم هجده طریق، از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم و نیز برخی امامان معصوم علیهم السلام قابل دسترسی است که بر پایه معیارهای سنجش اعتبار حدیث، در دستة والاترین گونة حدیثی یعنی «احادیث متواتر» طبقهبندی میکردند. در ساحت رویکردهای عالمان امامی در میراث مذکور، علاوه بر همگرایی با ساحت گزارشها، کارکردهایی نیز از آن به ثبت رسیده که از آن جمله می توان به کارکردهای تاریخی، کلامی و تفسیری اشاره کرد.



:: موضوعات مرتبط: امیرالمومنین علیه السلام، ،
:: برچسب‌ها: نور؛ امامی؛ امیرالمؤمنین؛ آفرینش نوری؛ میراث مکتوب, [ ادامه مطلب ] |
ن : علی حسین زاده
ت : چهار شنبه 1 خرداد 1392

محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.